Bagt æblekage med hasselnødder

Bagt æblekage med hasselnødder

(6 personer)

Ingredienser

  • 1 kg syrlige æbler, f.eks. belle de boskoop
  • ½ dl vand
  • 75 g sukker
  • 100 g hakkede, smuttede mandler
  • 75 g makronrasp eller knuste makroner
  • 4 spsk. sukker
  • 1 dl piskefløde
  • 30 g smør
  • Tilbehør:
  • flødeskum

  1. Skræl æblerne, og skær dem i både. Kog dem 10-15 min. med vand og sukker.
  2. Smør en ovnfast form. Du kan også bruge 6 små ramakinskåle. Kom halvdelen af æblemosen i formen. Drys halvdelen af raspen og mandlerne ovenpå. Fordel resten af mosen over, og kom endnu et lag rasp og mandler over. Drys med sukker, og hæld fløden over. Fordel smørret i små klatter på kagen.
  3. Stil æblekagen i ovnen ved 200 gr. ca. 40 min. på nederst ovnribbe.
  4. Server kagen lun med flødeskum til.