dessert

Bagte æbler med krydret fyld

Jane Ryberg har skrevet en e-bog med opskrifter på julemad uden sukker, mejeriprodukter og hvedemel. Få her hendes opskrift på æbler med krydret fyld.

Ingredienser

  • 6 store æbler
  • 6 spsk. kokosolie
  • 1 spsk. agavesirup
  • 1 dl mandler
  • ½ dl. rosiner
  • ¼ tsk. kardemomme
  • 1 tsk. kanel
  • ½ tsk. stødt nellike
  • Reven skal fra 2 citroner
  • Evt. chokolade

Sådan gør du:

  1. Fjern kernen på æblerne fra toppen af, men ikke hele vejen igennem. Tag skrællen af æblerne fra toppen af og 1/3 ned. Smelt kokosolie og afkøl det.
  2. Mal mandlerne (med skræl) til mel i kaffekværn og kom det i den afkølede kokosolie sammen med agavesirup, krydderierne, rosiner og citronskal.
  3. Put fyldet i æblerne – så meget du kan presse ned i hver. Sæt æblerne i et ildfast fad med lidt vand i bunden og bag dem i ovnen ved 160 grader ca. 1 time, eller til æblerne er bløde.
  4. TIP: Kom evt. lidt grofthakket chokolade på toppen, når æblerne er kommet ud af ovnen.