Bagte blommer med vanilje og is
Denne dessert smager skønt og kan sagtens laves med andre stenfrugter end blommer. Prøv fx abrikoser eller ferskner.
Ingredienser
- 18 modne blommer eller en blanding af andre stenfrugter, f.eks. nektariner eller abrikoser
- 1 tsk vaniljeekstrakt (evt. vaniljesukker)
- 2 spsk lyst rørsukker
- 1 usprøjtet appelsin
- 1 kanelstang
- Ca. 1/2 l god vaniljeis
Sådan gør du:
- Halver og udsten blommerne og fordel dem i en bradepande sammen med vaniljeekstrakt og sukker.
- Pres saften fra appelsinen og riv skallen fra ca. 1/2 appelsin groft. Hæld det ud over blommerne.
- Knæk kanelstangen midt over og kom den i. Bag desserten i ca. 15. min. på nederste ovnribbe ved 220 g. Tag isen ud af fryseren, så den kan stå og blive lidt blød. Server blommerne lagvis med vaniljeis i små glas.
- Tip: Du kan også servere desserten med f.eks. græsk yoghurt eller skyr.