dessert

Bagte blommer med vanilje og is

Denne dessert smager skønt og kan sagtens laves med andre stenfrugter end blommer. Prøv fx abrikoser eller ferskner.

Ingredienser

  • 18 modne blommer eller en blanding af andre stenfrugter, f.eks. nektariner eller abrikoser
  • 1 tsk vaniljeekstrakt (evt. vaniljesukker)
  • 2 spsk lyst rørsukker
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 1 kanelstang
  • Ca. 1/2 l god vaniljeis

Sådan gør du:

  1. Halver og udsten blommerne og fordel dem i en bradepande sammen med vaniljeekstrakt og sukker.
  2. Pres saften fra appelsinen og riv skallen fra ca. 1/2 appelsin groft. Hæld det ud over blommerne.
  3. Knæk kanelstangen midt over og kom den i. Bag desserten i ca. 15. min. på nederste ovnribbe ved 220 g. Tag isen ud af fryseren, så den kan stå og blive lidt blød. Server blommerne lagvis med vaniljeis i små glas.
  4. Tip: Du kan også servere desserten med f.eks. græsk yoghurt eller skyr.