Blødende chokoladekage

Blødende chokoladekage

6

Ingredienser

  • 6 forme, gerne silikone.
  • 220 g smør + ekstra til formene
  • 125 g hvidt sukker
  • 220 g mørk chokolade
  • 4 æg
  • 4 æggeblommer
  • 1 tsk espressopulver opløst i en tsk kogende vand
  • 20 g mel, (ca. 1 ½ spsk).

Sådan laver du desserten

  1. Chokolade fondant med mokkasmag
  2. Begynd med at smøre seks forme godt med smør.
  3. Varm smør, sukker og chokolade op i en varmefast skål over vandbad. Lad blandingen stå over simrende vand, indtil smør og chokolade er smeltet, og sukkerkornene er opløst.
  4. Tilsæt æggeblommer og æg et ad gangen under fortsat piskning, indtil dejen er ensartet og glansfuld at se på.
  5. Si melet og kom det sammen med kaffen i dejen. Vend massen sammen til melet er indarbejdet i dejen og fordel dejen i de smurte forme. Stil dem i køleskabet i 2-4 timer, også gerne natten over. Det er med til at intensivere chokoladesmagen, og sikrer desuden den altafgørende flydende midte.
  6. Tænd ovnen på 180 grader i 5 min, inden du skal bage fondanterne. Bag dem 12-14 min, tag dem ud og lad dem hvile et par minutter, før du vender dem ud på en tallerken.
  7. Servér dem solo med en kugle vaniljeis, eller evt. med friske bær eller frugt til.
  8. Prøv også: Bag lækre triple chokolademuffins
  9. Nøgleord til denne opskrift: blødende chokoladekage, dessert, kage, chokolade, chokoladefondant, mokka, opskrift.