Blødende chokoladekage
6
Ingredienser
- 6 forme, gerne silikone.
- 220 g smør + ekstra til formene
- 125 g hvidt sukker
- 220 g mørk chokolade
- 4 æg
- 4 æggeblommer
- 1 tsk espressopulver opløst i en tsk kogende vand
- 20 g mel, (ca. 1 ½ spsk).
Sådan laver du desserten
- Chokolade fondant med mokkasmag
- Begynd med at smøre seks forme godt med smør.
- Varm smør, sukker og chokolade op i en varmefast skål over vandbad. Lad blandingen stå over simrende vand, indtil smør og chokolade er smeltet, og sukkerkornene er opløst.
- Tilsæt æggeblommer og æg et ad gangen under fortsat piskning, indtil dejen er ensartet og glansfuld at se på.
- Si melet og kom det sammen med kaffen i dejen. Vend massen sammen til melet er indarbejdet i dejen og fordel dejen i de smurte forme. Stil dem i køleskabet i 2-4 timer, også gerne natten over. Det er med til at intensivere chokoladesmagen, og sikrer desuden den altafgørende flydende midte.
- Tænd ovnen på 180 grader i 5 min, inden du skal bage fondanterne. Bag dem 12-14 min, tag dem ud og lad dem hvile et par minutter, før du vender dem ud på en tallerken.
- Servér dem solo med en kugle vaniljeis, eller evt. med friske bær eller frugt til.
- Prøv også: Bag lækre triple chokolademuffins
- Nøgleord til denne opskrift: blødende chokoladekage, dessert, kage, chokolade, chokoladefondant, mokka, opskrift.