Bag lækre triple chokolademuffins
SPONSORERET indhold

Bag lækre triple chokolademuffins

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Supergode og saftige muffins, som oven i købet er nemme at trylle frem.

Af: ALT for damerne Foto: ALT for damerne
15. maj. 2014 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

Giver ca. 12 stk.
300 g mel
65 g usødet kakaopulver
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
¼ tsk fint salt
1 tsk vaniljeekstrakt eller 1 vaniljestang, kornene heraf
100 g mørk chokolade,
grofthakket, evt ekstra til drys
100 g lys chokolade, grofthakket , evt. ekstra til drys
100 g hvid chokolade, grofthakket evt. ekstra til drys
2 ½ dl kærnemælk
125 g smeltet smør
2 æg str. L, sammenpiskede
250 g rørsukker

Sådan laver du triple chokolademuffins:

Tænd ovnen på 210 grader. 

Bland alle de tørre ingredienser i en skål for sig: mel, kakaopulver, bagepulver, natron, salt, vanilje og de tre slags chokolade. 

Pisk de våde ingredienser sammen med sukkeret. Lav en fordybning i melblandingen, og hæld væden heri. Vend dejen sammen med en dejskraber, til den er akkurat blandet. Der må gerne være ujævnheder og små klumper i dejen, de forsvinder under bagningen. Hvis muffindej blandes for længe, bliver kagerne kompakte og hårde, derimod får du en let og saftig konsistens, hvis den ikke røres for meget. 

Fyld muffinformene 2/3 op, og drys evt. en smule chokolade på toppen. Bag muffinsene i 15-18 min på midterste rille, tjek at de ikke giver efter for et let tryk. 

Muffins er bedst samme dag, de er bagt, men kan også få fornyet liv af et hurtigt dyk under vandhanen og 5 min ved 200 grader. De kan også med fordel fryses og bages fra frosne i ca. 10 min ved 200 grader

PRØV OGSÅ: Sprøde birkessnegle med marcipan