
Bag lækre triple chokolademuffins
Supergode og saftige muffins, som oven i købet er nemme at trylle frem.
Ingredienser
Giver ca. 12 stk.
300 g mel
65 g usødet kakaopulver
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
¼ tsk fint salt
1 tsk vaniljeekstrakt eller 1 vaniljestang, kornene heraf
100 g mørk chokolade,
grofthakket, evt ekstra til drys
100 g lys chokolade, grofthakket , evt. ekstra til drys
100 g hvid chokolade, grofthakket evt. ekstra til drys
2 ½ dl kærnemælk
125 g smeltet smør
2 æg str. L, sammenpiskede
250 g rørsukker
Sådan laver du triple chokolademuffins:
Tænd ovnen på 210 grader.
Bland alle de tørre ingredienser i en skål for sig: mel, kakaopulver, bagepulver, natron, salt, vanilje og de tre slags chokolade.
Pisk de våde ingredienser sammen med sukkeret. Lav en fordybning i melblandingen, og hæld væden heri. Vend dejen sammen med en dejskraber, til den er akkurat blandet. Der må gerne være ujævnheder og små klumper i dejen, de forsvinder under bagningen. Hvis muffindej blandes for længe, bliver kagerne kompakte og hårde, derimod får du en let og saftig konsistens, hvis den ikke røres for meget.
Fyld muffinformene 2/3 op, og drys evt. en smule chokolade på toppen. Bag muffinsene i 15-18 min på midterste rille, tjek at de ikke giver efter for et let tryk.
Muffins er bedst samme dag, de er bagt, men kan også få fornyet liv af et hurtigt dyk under vandhanen og 5 min ved 200 grader. De kan også med fordel fryses og bages fra frosne i ca. 10 min ved 200 grader
PRØV OGSÅ: Sprøde birkessnegle med marcipan