Blommetærte

Blommetærte

Nu er det endelig tid til at høste frugterne fra sommerens skatkammer, så brug de lækre danske blommer i en skøn blommetærte som denne.

10 personer

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • 100 g franskbrødskrumme
  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 75 g smeltet smør
  • 1 dl fløde 13 %
  • 1 tsk. bagepulver
  • 300 g halverede blommer
  • 50 g sukker
  • 15 g smeltet smør
  • Tilbehør:
  • flødeskum

Sådan bager du blommetærte

  1. Hak mandlerne med brødkrummen i en foodprocessor. Pisk æg og sukker sammen, til det er luftigt.
  2. Vend brødkrumme og mandler i. Rør smør, fløde og bagepulver i. Hæld dejen i en form foret med bagepapir (20 x 20 cm) eller i en smurt tærteform. Skær blommerne i både. Læg dem taglagt over dejen. Drys sukkeret over.
  3. Hæld smeltet smør over, og bag kagen ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 50 min.