Blommetærte
Nu er det endelig tid til at høste frugterne fra sommerens skatkammer, så brug de lækre danske blommer i en skøn blommetærte som denne.
10 personer
Ingredienser
- 100 g mandler
- 100 g franskbrødskrumme
- 3 æg
- 150 g sukker
- 75 g smeltet smør
- 1 dl fløde 13 %
- 1 tsk. bagepulver
- 300 g halverede blommer
- 50 g sukker
- 15 g smeltet smør
- Tilbehør:
- flødeskum
Sådan bager du blommetærte
- Hak mandlerne med brødkrummen i en foodprocessor. Pisk æg og sukker sammen, til det er luftigt.
- Vend brødkrumme og mandler i. Rør smør, fløde og bagepulver i. Hæld dejen i en form foret med bagepapir (20 x 20 cm) eller i en smurt tærteform. Skær blommerne i både. Læg dem taglagt over dejen. Drys sukkeret over.
- Hæld smeltet smør over, og bag kagen ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 50 min.