Børnelagkage
Lagkager kan også være firkantede, og tager man fødselaren med på råd, når det kommer til pynten, er succesen hjemme.
9 portionsstykker
Ingredienser
- 3 bunde
- sukkerlage af: 3/4 dl vand, 3/4 dl
- sukker og et lille stykke gul
- appelsinskal
- 5 dl piskefløde
- 100 g mørk farin
- 1 spsk. kakao
- Glasur:
- 150 g flormelis, sigtet en anelse kogende vand, farve og slik til pynt
- Vand, sukker og appelsinskal koges op og køles noget af. Lagkagebundene lægges oven på hinanden og skæres til en firkant. Lagen dryppes over de tre bunde på den porøse side.
- Fløden piskes med farin og sigtet kakao. Kagen lægges sammen med cremen, lidt af den smøres på kanterne som pynt.
- Sigtet flormelis røres til en tyktflydende glasur, der farves med nogle dråber levnedsmiddelfarve. Overfladen af kagen børstes fri for krummer, og glasuren bredes forsigtigt ud over kagen med en fugtet kniv.
- Inden serveringen skæres kagen forsigtigt i firkanter, der passer i størrelsen til børnenes appetit, og de pyntes med slik efter børnenes smag.