Burgerboller med spinat

Burgerboller med spinat

Vinderen af DM i brød og boller 2016

8 stk.

Ingredienser

  • 100 g rugkerner
  • 25 gram gær
  • 3 dl vand (lunkent)
  • 2 spsk. cremefraiche
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 50 g frisk spinat
  • 50 g havregryn
  • 150 g grahamsmel
  • ca. 500 g hvedemel

  1. Kog rugkernerne i 3-4 min. i 2 dl vand, og afkøl dem.
  2. Smuldr gæren, og opløs den i vandet. Tilsæt cremefraiche, olie, salt, finthakket spinat, rugkerner, havregryn og grahamsmel, og rør mellem hver ingrediens. Bland til sidst hvedemelet i lidt ad gangen, indtil dejen har den rette konsistens. Ælt dejen godt igennem med håndkraft, og læg den tilbage i skålen. Lad den hæve tildækket i 1 time.
  3. Ælt dejen kort igennem, og form den til 8 store og flade boller.
  4. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve igen i ca. 1 time.
  5. Bag bollerne ved 200 grader i ca. 17 min.