Cafetærte med gulerødder

Cafetærte med gulerødder

Gulerødder er sunde og giver både god smag og flot farve til dit bagværk, så nyd dem i dit hjemmebagte brød samt i boller og kager.

8-10 personer

Ingredienser

  • Mørdej:
  • 125 g smør
  • 175 g hvedemel
  • 2 spsk. sukker
  • 1 æggeblomme
  • Dej:
  • 2 æg
  • 1 dl olie
  • 100 g sukker
  • 75 g brun farin
  • 225 g hvedemel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 225 g fintrevet gulerod
  • 75 g hakkede valnødder
  • 2 tsk. revet usprøjtet citron- el. appelsinskal
  • Flødeostglasur:
  • 4 spsk. blødt smør
  • 6 spsk. flødeost
  • 5 dl flormelis
  • Pynt:
  • evt. revet usprøjtet citron- el. appelsinskal

  1. Smuldr smørret i hvedemel og sukker. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile i køleskab ca. 30 min. Rul dejen ud, og for en smurt tærteform (24 cm i diameter) hermed.
  2. Pisk æggene, til de er skummende. Pisk olien i. Pisk sukker og farin i. Sigt mel, bagepulver og kanel i dejen, og vend det i. Bland gulerod, valnødder og citronskal i.
  3. Kom dejen i tærteformen, og bag kagen ca. 50 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Stik et spyd i dejen, hænger der rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl kagen.
  4. Pisk smør og flødeost sammen, og pisk flormelis i. Fordel glasuren på kagen.
  5. Pynt evt. med revet citronskal.