Cafetærte med gulerødder
Gulerødder er sunde og giver både god smag og flot farve til dit bagværk, så nyd dem i dit hjemmebagte brød samt i boller og kager.
8-10 personer
Ingredienser
- Mørdej:
- 125 g smør
- 175 g hvedemel
- 2 spsk. sukker
- 1 æggeblomme
- Dej:
- 2 æg
- 1 dl olie
- 100 g sukker
- 75 g brun farin
- 225 g hvedemel
- 1½ tsk. bagepulver
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. stødt kanel
- 225 g fintrevet gulerod
- 75 g hakkede valnødder
- 2 tsk. revet usprøjtet citron- el. appelsinskal
- Flødeostglasur:
- 4 spsk. blødt smør
- 6 spsk. flødeost
- 5 dl flormelis
- Pynt:
- evt. revet usprøjtet citron- el. appelsinskal
- Smuldr smørret i hvedemel og sukker. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile i køleskab ca. 30 min. Rul dejen ud, og for en smurt tærteform (24 cm i diameter) hermed.
- Pisk æggene, til de er skummende. Pisk olien i. Pisk sukker og farin i. Sigt mel, bagepulver og kanel i dejen, og vend det i. Bland gulerod, valnødder og citronskal i.
- Kom dejen i tærteformen, og bag kagen ca. 50 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Stik et spyd i dejen, hænger der rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl kagen.
- Pisk smør og flødeost sammen, og pisk flormelis i. Fordel glasuren på kagen.
- Pynt evt. med revet citronskal.