Chilitomatsuppe med hvide bønner
4 personer
Ingredienser
- 100 g hvide bønner
- 2 porrer
- 2 gulerødder
- 2 røde chilier
- 1 fed finthakket hvidløg
- 1 spsk. olie
- 1 ds. flåede, hakkede tomater
- 3 spsk. tomatkoncentrat
- 1 l bouillon
- salt, peber
- evt. en hakket grøn chili til pynt
- Tilbehør: grillede fluteskiver samt græsk yoghurt
- Udblød bønnerne i rigeligt koldt vand i 12 timer. Kog dem i frisk vand 1 time, og lad dem dryppe af.
- Skær den hvide del af porrerne, og snit den i tynde skiver. Snit den grønne del, og gem den. Skær gulerødderne i mindre stykker, og rens og findel chilien. Varm olien op i en gryde, og svits porre, gulerødder, chili og hvidløg kort. Kom flåede tomater, tomatkoncentrat og bouillon ved, og kog det sammen ca. 30 min. under låg.
- Miks suppen jævn i en foodprocessor eller blender. Varm den op igen. Kom den grønne porretop og de hvide bønner i, og kog suppen 3-4 min. Smag til med salt og peber. Pynt evt. med friskhakket grøn chili.