Chokoladekage i to lag

Chokoladekage i to lag

Gateau Marcel hedder denne tolags chokoladekage, der er mums for alle os, der bare ikke kan få nok chokolade. Server den til en kop kaffe eller som dessertkage.

8 personer

Ingredienser

  • 200 g mørk chokolade, ca. 60 % kakaoindhold
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 6 past. æggeblommer (3 bægre)
  • 4½ past. æggehvider (3 bægre)
  • 1 dl appelsinmarmelade
  • Pynt:
  • hvid el. mørk chokolade samt flødeskum og mynte

  1. Hak chokoladen, og smelt den sammen med smørret over vandbad eller i mikroovn. Hæld 150 g af sukkeret op i en skål sammen med æggeblommerne, og pisk det cremet. Pisk hviderne stive i en anden skål, og tilsæt de sidste 50 g sukker under piskningen. Vend forsigtigt chokoladeblandingen med æggeblommeblandingen. Vend herefter de piskede hvider sammen med chokolade- og æggeblandingen.
  2. For en springform (22 cm i diameter) med bagepapir. Hæld halvdelen af moussen op i formen, og bag den ved 180 gr. i 40 min. på midterste ovnribbe. Resten af moussen stilles i køleskabet tildækket. Afkøl kagen helt.
  3. Fordel appelsinmarmeladen oven på bunden Kom den kolde chokolademousse oven på. Stil kagen i køleskabet et par timer. Pynt evt. kagen med spåner af chokolade, flødeskum og mynte.