Chokoladekage med frugt
8-10 pers
Ingredienser
- TIDSFORBRUG: 3 TIMER, HERAF
- ARBEJDSTID: 1 TIME
- 250 g smør
- 250 g mørk chokolade, 60 % kakaoindhold
- 200 g sukker
- 4 æg
- 3 spsk. hvedemel
- ½ tsk. bagepulver
- ½ dl god stærk kaffe
- Pynt:
- 2 spsk. sigtet kakaopulver og 100 g høvlet mælkechokolade
- Tilbehør:
- flødeskum og f.eks. brombær, blåbær og kiwi
- Før en springform på 22 cm i diameter med bagepapir.
- Smelt smørret i en gryde. Tag gryden fra varmen, og smelt chokoladen heri. Rør kaffe og sukker i.
- Del æggene i hvider og blommer. Rør blommerne i chokoladeblandingen.
- Bland bagepulver og hvedemel, og vend det i chokoladeblandingen.
- Pisk hviderne stive, og vend dem i dejen. Bag kagen i ca. 50 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl kagen.
- Pynt kagen med kakaopulver og høvlet mælkechokolade. Server kagen med f.eks. brombær, blåbær og kiwi.