Chokoladekage

Chokoladekage med frugt

8-10 pers

Ingredienser

  • TIDSFORBRUG: 3 TIMER, HERAF
  • ARBEJDSTID: 1 TIME
  • 250 g smør
  • 250 g mørk chokolade, 60 % kakaoindhold
  • 200 g sukker
  • 4 æg
  • 3 spsk. hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ dl god stærk kaffe
  • Pynt:
  • 2 spsk. sigtet kakaopulver og 100 g høvlet mælkechokolade
  • Tilbehør:
  • flødeskum og f.eks. brombær, blåbær og kiwi

  1. Før en springform på 22 cm i diameter med bagepapir.
  2. Smelt smørret i en gryde. Tag gryden fra varmen, og smelt chokoladen heri. Rør kaffe og sukker i.
  3. Del æggene i hvider og blommer. Rør blommerne i chokoladeblandingen.
  4. Bland bagepulver og hvedemel, og vend det i chokoladeblandingen.
  5. Pisk hviderne stive, og vend dem i dejen. Bag kagen i ca. 50 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl kagen.
  6. Pynt kagen med kakaopulver og høvlet mælkechokolade. Server kagen med f.eks. brombær, blåbær og kiwi.