Chokolademoussekage på mandelbund
Den står på ren forkælelse i denne uge med en skøn chokolademoussekage, der kan bruges både som dessert og til kaffen.
8-10 personer
Ingredienser
- Mandelbund:
- 200 g mandler
- 5 æggehvider
- 200 g sukker
- 1 spsk. hvedemel
- ¼ tsk. bagepulver
- Mousse:
- 200 g mørk chokolade, 55-65 % kakao
- 4 past. æggeblommer (2 bægre)
- 75 g flormelis
- 3 past. æggehvider (2 bægre)
- 3 dl piskefløde
- Pynt:
- revet mørk chokolade
- Skold og smut mandlerne. Hak mandlerne fint i en blender eller foodprocessor. Pisk æggehvider og sukker til sej marengs. Vend mandler, hvedemel og bagepulver i. Fordel dejen i en springform (22 cm i diameter) foret med bagepapir.
- Bag bunden ca. 30 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Stik et spyd i, hvis der er rå dej på, skal kagen bage lidt længere. Afkøl bunden.
- Hak chokoladen, og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Pisk æggeblommer og flormelis cremet. Rør chokoladen i.
- Pisk æggehviderne stive, og vend dem i. Pisk fløden til skum, og vend den i chokoladecremen.
- Tag mandelbunden ud af formen. For springformen med husholdningsplastfilm. Læg mandelbunden tilbage i formen. Fordel moussen over mandelbunden. Lad det stivne tildækket i køleskab ca. 6 timer. Pynt med høvlet chokolade. Med en kniv kan du stryge lidt af chokolademoussen ned over kagens kanter, så den høvlede chokolade kan fæstne. Du kan også vælge at komme flødeskum i en sprøjtepose og lave en flødeskumskant på kagen.