Chokolademoussekage på mandelbund

Chokolademoussekage på mandelbund

Den står på ren forkælelse i denne uge med en skøn chokolademoussekage, der kan bruges både som dessert og til kaffen.

8-10 personer

Ingredienser

  • Mandelbund:
  • 200 g mandler
  • 5 æggehvider
  • 200 g sukker
  • 1 spsk. hvedemel
  • ¼ tsk. bagepulver
  • Mousse:
  • 200 g mørk chokolade, 55-65 % kakao
  • 4 past. æggeblommer (2 bægre)
  • 75 g flormelis
  • 3 past. æggehvider (2 bægre)
  • 3 dl piskefløde
  • Pynt:
  • revet mørk chokolade

  1. Skold og smut mandlerne. Hak mandlerne fint i en blender eller foodprocessor. Pisk æggehvider og sukker til sej marengs. Vend mandler, hvedemel og bagepulver i. Fordel dejen i en springform (22 cm i diameter) foret med bagepapir.
  2. Bag bunden ca. 30 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Stik et spyd i, hvis der er rå dej på, skal kagen bage lidt længere. Afkøl bunden.
  3. Hak chokoladen, og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Pisk æggeblommer og flormelis cremet. Rør chokoladen i.
  4. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i. Pisk fløden til skum, og vend den i chokoladecremen.
  5. Tag mandelbunden ud af formen. For springformen med husholdningsplastfilm. Læg mandelbunden tilbage i formen. Fordel moussen over mandelbunden. Lad det stivne tildækket i køleskab ca. 6 timer. Pynt med høvlet chokolade. Med en kniv kan du stryge lidt af chokolademoussen ned over kagens kanter, så den høvlede chokolade kan fæstne. Du kan også vælge at komme flødeskum i en sprøjtepose og lave en flødeskumskant på kagen.