Crema catalana
Servér en udsøgt crema catalana med appelsinhonning.
6 personer
Ingredienser
- 1 liter sødmælk
- 60 g sukker
- reven skal af en usprøjtet citron
- 10 æggeblommer
- 2 spsk. majsstivelse
- Appelsinhonning:
- ½ dl vand
- 2 spsk. sukker
- 2 tsk. reven skal af en usprøjtet appelsin
- 1 dl flydende honning
- Tilbehør:
- Giv evt. tynde skiver af appelsin overhældt med appelsinhonningen til, husk at fjerne den hvide hinde. Pynt med frisk mynte
- Kom mælk, sukker og citronskal i en gryde, og kog det op. Pisk æggeblommer og majsstivelse sammen. Hæld den varme mælk i, og rør det sammen. Hæld mælkeblandingen tilbage i gryden. Bring langsomt cremen til kogepunktet under omrøring. Sluk for gryden. Lad cremen småboble under omrøring et par minutter. Pres cremen gennem en sigte over i portionsskåle eller en stor skål. Lad cremen afkøle mindst en time tildækket i køleskab.
- Kog vand, sukker og appelsinskal sammen et par min. Kom honningen i, og kog det sammen 1-2 min. Afkøl blandingen. Fordel honningen over cremen, lige før den serveres, eller giv den til.