Crema catalana

Crema catalana

Servér en udsøgt crema catalana med appelsinhonning.

6 personer

Ingredienser

  • 1 liter sødmælk
  • 60 g sukker
  • reven skal af en usprøjtet citron
  • 10 æggeblommer
  • 2 spsk. majsstivelse
  • Appelsinhonning:
  • ½ dl vand
  • 2 spsk. sukker
  • 2 tsk. reven skal af en usprøjtet appelsin
  • 1 dl flydende honning
  • Tilbehør:
  • Giv evt. tynde skiver af appelsin overhældt med appelsinhonningen til, husk at fjerne den hvide hinde. Pynt med frisk mynte

  1. Kom mælk, sukker og citronskal i en gryde, og kog det op. Pisk æggeblommer og majsstivelse sammen. Hæld den varme mælk i, og rør det sammen. Hæld mælkeblandingen tilbage i gryden. Bring langsomt cremen til kogepunktet under omrøring. Sluk for gryden. Lad cremen småboble under omrøring et par minutter. Pres cremen gennem en sigte over i portionsskåle eller en stor skål. Lad cremen afkøle mindst en time tildækket i køleskab.
  2. Kog vand, sukker og appelsinskal sammen et par min. Kom honningen i, og kog det sammen 1-2 min. Afkøl blandingen. Fordel honningen over cremen, lige før den serveres, eller giv den til.