4-6 personer

Ingredienser

  • 1 dl fløde
  • 1 vaniljestang
  • 1 kanelstang
  • 1 dl sukker
  • 4 dl sødmælk
  • 6 æggeblommer
  • 1 tsk. reven skal af en usprøjtet
  • appelsin
  • 2 tsk. majsstivelse
  • Karamel:
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand

  1. Kog fløden op med flækket vaniljestang og knækket kanelstang samt sukker. Afkøl blandingen, og si det.
  2. Kom æggeblommer og mælk i en gryde sammen med appelsinskal samt den siede fløde. Pisk majsstivelsen ud heri. Varm cremen langsomt op under omrøring, til den bobler. Lad den småboble 1 min.
  3. Fordel cremen i 4-6 skåle. Lad den køle af.
  4. Smelt sukkeret, til det er gyldent i en stålgryde. Kom vandet i, og kog det sammen til sukkeret er opløst. Hæld karamellen over cremen. Server, når karamellen er afkølet lidt.