Creme med karamel
4-6 personer
Ingredienser
- 1 dl fløde
- 1 vaniljestang
- 1 kanelstang
- 1 dl sukker
- 4 dl sødmælk
- 6 æggeblommer
- 1 tsk. reven skal af en usprøjtet
- appelsin
- 2 tsk. majsstivelse
- Karamel:
- 1 dl sukker
- 1 dl vand
- Kog fløden op med flækket vaniljestang og knækket kanelstang samt sukker. Afkøl blandingen, og si det.
- Kom æggeblommer og mælk i en gryde sammen med appelsinskal samt den siede fløde. Pisk majsstivelsen ud heri. Varm cremen langsomt op under omrøring, til den bobler. Lad den småboble 1 min.
- Fordel cremen i 4-6 skåle. Lad den køle af.
- Smelt sukkeret, til det er gyldent i en stålgryde. Kom vandet i, og kog det sammen til sukkeret er opløst. Hæld karamellen over cremen. Server, når karamellen er afkølet lidt.