Cremekage
En fin gærdej og noget lækkert fyld er ingredienserne i denne klassiker fra mormors bagebog.
1 stk.
Ingredienser
- 100 g smør
- 350 g mel
- 1 tsk. salt
- 3 spsk. sukker
- 25 g gær opløst i 1 dl lunken mælk
- 1 æg
- Fyld og pynt:
- creme af 2½ dl mælk plus pulver til koldrørt kagecreme
- Glasur af
- 1 dl sigtet flormelis rørt med en anelse vand
- Gnid smør og mel sammen, bland med salt og sukker og tilsæt gærvæske og sammenpisket æg. Ælt dejen med let hånd, og lad den hæve ca. 1 time.
- Tag en tredjedel af dejen fra, og tryk den ud i bunden af en smurt springform (22 cm). Rul resten af dejen ud i ca. 22 x 45 cm. Bred cremen ud på dejen, og rul den ganske løst sammen. Skær forsigtigt pølsen i 7 tykke skiver med en meget skarp kniv, og læg dem oven på dejen i springformen, idet du trykker midten af hver snegl op i midten og stiller dem på snippen. Lad kagen hæve en times tid.
- Bag kagen ved 190 gr. i 25-30 min.
- Køl den af på en rist, og pynt med en tynd stribe glasur.