Cremekage

Cremekage

En fin gærdej og noget lækkert fyld er ingredienserne i denne klassiker fra mormors bagebog.

1 stk.

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 350 g mel
  • 1 tsk. salt
  • 3 spsk. sukker
  • 25 g gær opløst i 1 dl lunken mælk
  • 1 æg
  • Fyld og pynt:
  • creme af 2½ dl mælk plus pulver til koldrørt kagecreme
  • Glasur af
  • 1 dl sigtet flormelis rørt med en anelse vand

  1. Gnid smør og mel sammen, bland med salt og sukker og tilsæt gærvæske og sammenpisket æg. Ælt dejen med let hånd, og lad den hæve ca. 1 time.
  2. Tag en tredjedel af dejen fra, og tryk den ud i bunden af en smurt springform (22 cm). Rul resten af dejen ud i ca. 22 x 45 cm. Bred cremen ud på dejen, og rul den ganske løst sammen. Skær forsigtigt pølsen i 7 tykke skiver med en meget skarp kniv, og læg dem oven på dejen i springformen, idet du trykker midten af hver snegl op i midten og stiller dem på snippen. Lad kagen hæve en times tid.
  3. Bag kagen ved 190 gr. i 25-30 min.
  4. Køl den af på en rist, og pynt med en tynd stribe glasur.