Dalarhvedebrød
Ingredienser
- 2 brød:
 - 4 dl koldt vand
 - ½ dl surdej
 - 10 g gær
 - 400 g hvedemel
 - 140 g dalarhvedemel
 - 15 g salt
 - lidt olie
 
Sådan gør du
- Dag 1: Rør vand, surdej og gær sammen. Tilsæt hvedemel, dalarhvedemel og salt, og ælt dejen blank og elastisk. Kom dejen i en stor oliesmurt skål med låg, sæt den i køleskabet, og lad den hæve i 24 timer.
 - Dag 2: Vend dejen ud på et bord drysset med dalarhvedemel. Hak eller skær den over til 2 aflange brød.
 - Drys 2 aflange hævekurve med dalarhvedemel, og læg brødene i. Lad dem hæve i ca. ½ time ved stuetemperatur. Vend forsigtigt brødene ud af hævekurvene og over på en forvarmet bagesten (eller en forvarmet bageplade med bagepapir).
 - Bag brødene ved 230 grader i ca. 25 minutter. Flyt dem over på en bagerist, og lad dem køle af.
 
        
        
            PRØV OGSÅ: Sprøde brød med 2 slags dip