Doughnuts med farvet glasur
Kagerne smager bedst samme dag. Du kan også spise dem lune drysset med flormelis.
8 stk.
Ingredienser
- Dej:
- 250 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 3 spsk. sukker
- 1 tsk. kardemomme
- 2 tsk. revet usprøjtet
- citronskal
- 25 g smeltet smør
- 1 æg
- 1 dl mælk
- Desuden:
- Fritureolie til kogning
- Pynt:
- 100 g hvid chokolade
- rød levnedsmiddelfarve
- Kom alle ingredienserne til dejen i en skål, og rør dem sammen. Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
- Rul dejen ud, og udstik cirkler med et glas eller en rund udstikker (ca. 8 cm i diameter). Form et hul med fingrene. Kog kagerne gyldne i 2 cm varm olie i en gryde. Pas på, at olien ikke bliver for varm. Skulle du være så uheldig, at der går ild i olien, skal du lægge et låg over og slukke for varmen og emhætten. Sprøjt aldrig vand på brændende olie.
- Hak den hvide chokolade, og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Rør levnedsmiddelfarve i. Fordel chokoladen over