Doughnuts med farvet glasur

Doughnuts med farvet glasur

Kagerne smager bedst samme dag. Du kan også spise dem lune drysset med flormelis.

8 stk.

Ingredienser

  • Dej:
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 3 spsk. sukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • 2 tsk. revet usprøjtet
  • citronskal
  • 25 g smeltet smør
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • Desuden:
  • Fritureolie til kogning
  • Pynt:
  • 100 g hvid chokolade
  • rød levnedsmiddelfarve

  1. Kom alle ingredienserne til dejen i en skål, og rør dem sammen. Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
  2. Rul dejen ud, og udstik cirkler med et glas eller en rund udstikker (ca. 8 cm i diameter). Form et hul med fingrene. Kog kagerne gyldne i 2 cm varm olie i en gryde. Pas på, at olien ikke bliver for varm. Skulle du være så uheldig, at der går ild i olien, skal du lægge et låg over og slukke for varmen og emhætten. Sprøjt aldrig vand på brændende olie.
  3. Hak den hvide chokolade, og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Rør levnedsmiddelfarve i. Fordel chokoladen over