dessert

Eksotisk frugt i lag

Raffineret dessert i form af søde frugter i lag serveret med basilikumsirup.

4

Ingredienser

  • 1 papaya
  • 1 mango
  • 1 melon
  • ½ ananas
  • Basilikumsirup:
  • 1 dl lyst rørsukker
  • 2 dl vand
  • 2 dl basilikumblade
  • 1 spsk sorte peberkorn basilikum

Sådan gør du:

  1. Skræl og udkern frugterne og skær dem i meget tynde skiver, der lægges lagvis. Kog siruppen (det kan gøres dagen i forvejen): kom sukker, vand, basilikumblade og peberkorn i en gryde og kog det hele under omrøring, til sukkeret er opløst. Kog videre i yderligere nogle minutter for god varme, afkøl og sigt siruppen, der sættes i køleskabet, til den skal bruges. Dryp siruppen over frugtstakkene og pynt evt. med frisk basilikum.
  2. Energi pr. person: 280 kcal, fedt 4%, protein 3%, kulhydrat 93%.