Eksotisk frugt i lag
Raffineret dessert i form af søde frugter i lag serveret med basilikumsirup.
4
Ingredienser
- 1 papaya
- 1 mango
- 1 melon
- ½ ananas
- Basilikumsirup:
- 1 dl lyst rørsukker
- 2 dl vand
- 2 dl basilikumblade
- 1 spsk sorte peberkorn basilikum
Sådan gør du:
- Skræl og udkern frugterne og skær dem i meget tynde skiver, der lægges lagvis. Kog siruppen (det kan gøres dagen i forvejen): kom sukker, vand, basilikumblade og peberkorn i en gryde og kog det hele under omrøring, til sukkeret er opløst. Kog videre i yderligere nogle minutter for god varme, afkøl og sigt siruppen, der sættes i køleskabet, til den skal bruges. Dryp siruppen over frugtstakkene og pynt evt. med frisk basilikum.
- Energi pr. person: 280 kcal, fedt 4%, protein 3%, kulhydrat 93%.