Fish 'n' chips
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Koge/stegetid: 20 min.
- Ikke fryse-egnet
- (2 personer)
- ca. 400 g hvid fisk i filet (f.eks. sej eller anden torskefisk)
- Frituredej:
- 1 dl hvedemel
- 1 dl majsmel (eller evt. hvedemel)
- 1 tsk salt
- 3 dl mørk øl
- Chips (chips er det engelske ord for pomfritter):
- 500 g kartofler (kogefaste
- f.eks. bintje, hansa eller sava) olie (til stegning)
- Drys: groft salt
- Rør frituredejen sammen til ensartet konsistens og lad den hvile i køleskabet.
- Chips: Skær skrællede kartofler ud i ca. 2 x 2 x 6 cm. Kog dem i 5 min. og lad dem dryppe godt af.
- Hæld olie i en tykbundet gryde, så den mindst er 8 cm op ad kanten.
- Varm olien op til 180 grader, hvor en brødterning på 1 x 1 cm bliver lysebrun på 1 min.
- Steg halvdelen af chipsene i 5-6 min., til de er møre og gyldne. Steg derefter resten.
- Lad chipsene dryppe af på køkkenrulle.
- Skær fisken ud i firkanter på ca. 5 x 5 cm.
- Dyp dem i dejen og steg 2-3 stykker ad gangen i 2-3 min. i den varme olie. Tag dem op med en hulske.
- Drys med salt og servér frisklavet.