
Flettet hindbærstang
De smukke flettede stænger er bagt med en lækker flødeostedej og fyldt med hindbærmarmelade. Hvis du følger instruktionerne, er det slet ikke så svært at flette stængerne.
2 stænger, 10-12 snitter
Flettet hindbærstang
- Arbejdstid: 1 time
- Hviletid: 3½ time
- Bagetid: 20 min.
- Dej:
- 200 g flødeost
- 200 g smør (blødt)
- 1 tsk. salt
- ca. 350 g hvedemel
- Fyld:
- 200 g hindbærmarmelade
- Pynt:
- 1 æg
- 1 knsp. salt.
- 50-125 g flormelis
- evt. 1-2 spsk. kogende vand
- evt. 15 g frysetørrede hindbær
Sådan laver du en flettet hindbærstang
- Pisk flødeost og smør godt sammen. Tilsæt salt, og rør melet i lidt ad gangen. Saml dejen, pak den ind, og sæt den i køleskabet i 3 timer – eller natten over.
- Tag dejen ud af køleskabet, og lad den hvile i 30 min. Del dejen i 2 stykker, og rul dem ud til firkanter (30x30 cm) på et mel-drysset bord. Læg dem på 2 stykker bagepapir.
- Markér hvert dejstykke i 3 aflange stykker a 10 cm, og skær sidestykkerne i 1½-2 cm brede strimler med en dejskærer/pizzahjul. Fjern de 2 øverste og 2 nederste strimler på hver (se billede herunder).
- Smør marmeladen ud på dejens midterstykker, og fold øverste og nederste flap ind over marmeladen. Flet strimlerne ind mod midten (se foto).
- Pisk ægget sammen med salt, og si det. Pensl stængerne med æg, og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 20 min. Afkøl på en bagerist.
- Pynt med sigtet flormelis (eller hvid glasur) og evt. frysetørrede hindbær.
