-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
Flettet hindbærstang
De smukke flettede stænger er bagt med en lækker flødeostedej og fyldt med hindbærmarmelade. Hvis du følger instruktionerne, er det slet ikke så svært at flette stængerne.
2 stænger, 10-12 snitter
Flettet hindbærstang
- Arbejdstid: 1 time
- Hviletid: 3½ time
- Bagetid: 20 min.
- Dej:
- 200 g flødeost
- 200 g smør (blødt)
- 1 tsk. salt
- ca. 350 g hvedemel
- Fyld:
- 200 g hindbærmarmelade
- Pynt:
- 1 æg
- 1 knsp. salt.
- 50-125 g flormelis
- evt. 1-2 spsk. kogende vand
- evt. 15 g frysetørrede hindbær
Sådan laver du en flettet hindbærstang
- Pisk flødeost og smør godt sammen. Tilsæt salt, og rør melet i lidt ad gangen. Saml dejen, pak den ind, og sæt den i køleskabet i 3 timer – eller natten over.
- Tag dejen ud af køleskabet, og lad den hvile i 30 min. Del dejen i 2 stykker, og rul dem ud til firkanter (30x30 cm) på et mel-drysset bord. Læg dem på 2 stykker bagepapir.
- Markér hvert dejstykke i 3 aflange stykker a 10 cm, og skær sidestykkerne i 1½-2 cm brede strimler med en dejskærer/pizzahjul. Fjern de 2 øverste og 2 nederste strimler på hver (se billede herunder).
- Smør marmeladen ud på dejens midterstykker, og fold øverste og nederste flap ind over marmeladen. Flet strimlerne ind mod midten (se foto).
- Pisk ægget sammen med salt, og si det. Pensl stængerne med æg, og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 20 min. Afkøl på en bagerist.
- Pynt med sigtet flormelis (eller hvid glasur) og evt. frysetørrede hindbær.