Fru Suhrs karamelrand

Fru Suhrs karamelrand

En god gammel klassiker.

6 personer

Ingredienser

  • 150 g sukker
  • lidt neutral madolie
  • 1 stang vanilje
  • 7½ dl fløde
  • 8 past. helæg (4 bægre)
  • 4 spsk. sukker
  • Tilbehør:
  • 6-8 appelsiner
  • 3-4 spsk. sukker
  • 10 hele nelliker

  1. Hæld sukkeret i en gryde, og varm det op, til det bliver lyst gyldent. Hæld det i en randform eller anden form, der passer i størrelsen, og vend og drej den, til karamellen dækker bunden. Husk at bruge grydelapper.
  2. Pensl siderne, der ikke er dækket af karamel, med neutral madolie
  3. Kog den flækkede vaniljestang i 10 min. med fløden. Pisk æg og sukker sammen i en skål, fjern vaniljestangen fra fløden, og rør den i æggemassen.
  4. Si æggemassen i formen, og stil den i en lille bradepande. Sæt bradepanden i en 125 gr. varm ovn, og hæld kogende vand i bradepanden. Lad “randen” stivne i løbet af en god times tid.
  5. Stil desserten på køl til næste dag.
  6. Skræl appelsinerne med kniv, og skær bådene fri af hinderne. Saml saften i en skål, og læg appelsinbådene i saften sammen med sukker og nelliker til næste dag.
  7. Løsn randen med en kniv, og drej den hurtigt rundt, så du kan se, om desserten ligger løst i formen, inden du vender den ud på fadet.
  8. Server karamelranden med den syrlige appelsinsalat.