Grønsagsspid

Grønsagsspid med hummus & avokadosalat

Hvis du kun er til grønt, er denne lille menu lige sagen: Grønsagsspid med hummus & avokadosalat.

4

Ingredienser

  • 1 courgette
  • 3 flækkede, udkernede peberfrugter
  • 2-3 løg
  • 8-10 grønne asparges
  • 1 spsk olivenolie
  • salt, friskkværnet peber
  • 1 tsk harissa
  • Hummus med appelsin:
  • 1 dåse velafdryppede kikærter
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk ristet spidskommen
  • eller 1 spsk spicy rub (se opskrift)
  • appelsinsaft
  • 4 fuldkornswraps
  • Avokadosalat:
  • Et par håndfulde blandede salater kødet af 1 avokado i grove tern
  • 6 snittede radiser
  • 1 håndfuld ærter
  • 1-2 små snittede skoleagurker
  • 1 håndfuld mynte
  • 1 håndfuld persille
  • Dressing:
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 fed knust hvidløg
  • 2 tsk olivenolie

Sådan gør du:

  1. Skær alle grønsager i passende stykker, kom dem i en skål og vend dem med olie, salt, peber og harissa. Sæt grønsagerne på spid og grill dem over gode gløder 3-5 minutter på hver side. Grønsagerne må gerne ha’ lidt bid. Blend kikærterne med hvidløg, olie, ristet spidskommen samt appelsinsaft og smag hummussen til med salt og peber − pynt den med lidt reven appelsinskal. Bland alle ingredienser til salaten med let hånd. Rør dressingen sammen og smag den til, før den vendes med salaten. Læg tortillaerne på dobbelt folie og varm den på grillen, før de serveres med de grillede spid, hummus og salat.
  2. Energi pr. person: 680 kcal., fedt 30%, protein 15%, kulhydrat 55%