6 personer

Ingredienser

  • 4 agurker
  • 2 modne avocadoer
  • 1 l økologisk sødmælksyoghurt
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • peber
  • salt efter smag
  • citronsaft efter smag
  • 1 bundt dild
  • 1 spsk. persille
  • 3-4 dl kold mælk, gerne økologisk sødmælk

  1. Agurkerne flækkes, skrælles og udkernes. Avocadoerne flækkes, stenen fjernes, og kødet skrabes ud med en ske. De to grønsager blendes sammen til en helt glat og klumpfri masse.
  2. Massen piskes sammen med en god sødmælksyoghurt og nogle skefulde olivenolie. Suppen smages til med spidskommen, salt, peber og citronsaft. Dild og persille hakkes fint og røres i suppen, der stilles koldt.
  3. Lige inden serveringen røres suppen til passende konsistens med sødmælk.