Grønkålssuppe med baconsvesker

Grønkålssuppe med baconsvesker

4 personer

Ingredienser

  • 500 g ribbede grønkålsblade
  • 2 løg
  • 2 gulerødder
  • 200 g skrællede kartofler
  • 11/4 l bouillon
  • 25 g smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 dl piskefløde
  • salt, peber
  • Baconsvesker:
  • 1 pk. bacon
  • 24 bløde svesker uden sten
  • 4 træspyd

  1. Kog den godt skyllede og ribbede grønkål i ca. 15 min. Afdryp den i en sigte, og miks den i en foodprocessor.
  2. Hak løgene. Skær gulerødderne i skrå skiver og kartoflerne i små tern. Svits løg, gulerødder og kartofler et par min. Kom grønkål og bouillon ved, og kog suppen sammen i 15 min. Rør mel og smør sammen til en smørbolle, læg den i suppen, og lad den koge med et par min. Rør rundt i suppen, til den er jævnet. Kom fløden i, og kog suppen igennem i 5 min. under omrøring. Smag til med salt og peber.
  3. Del baconstrimlerne på langs og på tværs, og rul dem omkring sveskerne. Kom sveskerne på spyd, og læg dem på en rist over en bradepande. Stil spyddene i ovnen ved 225 gr. Steg dem i ca. 15 min., til baconen er sprød og gylden.Server spyddene til suppen.