Grønkålssuppe med baconsvesker
4 personer
Ingredienser
- 500 g ribbede grønkålsblade
- 2 løg
- 2 gulerødder
- 200 g skrællede kartofler
- 11/4 l bouillon
- 25 g smør
- 2 spsk. hvedemel
- 1 dl piskefløde
- salt, peber
- Baconsvesker:
- 1 pk. bacon
- 24 bløde svesker uden sten
- 4 træspyd
- Kog den godt skyllede og ribbede grønkål i ca. 15 min. Afdryp den i en sigte, og miks den i en foodprocessor.
- Hak løgene. Skær gulerødderne i skrå skiver og kartoflerne i små tern. Svits løg, gulerødder og kartofler et par min. Kom grønkål og bouillon ved, og kog suppen sammen i 15 min. Rør mel og smør sammen til en smørbolle, læg den i suppen, og lad den koge med et par min. Rør rundt i suppen, til den er jævnet. Kom fløden i, og kog suppen igennem i 5 min. under omrøring. Smag til med salt og peber.
- Del baconstrimlerne på langs og på tværs, og rul dem omkring sveskerne. Kom sveskerne på spyd, og læg dem på en rist over en bradepande. Stil spyddene i ovnen ved 225 gr. Steg dem i ca. 15 min., til baconen er sprød og gylden.Server spyddene til suppen.