Havregrynskage med chokolade
Brug de sunde havregryn i denne skønne kage. Den skal laves dagen før, så den er perfekt til middagsselskabet.
10 personer
Ingredienser
- 100 g mørk chokolade
- 150 g smør
- 225 g sukker
- 1¼ dl mælk
- 2 dl havregryn
- 30 g mandler
- 2 æg
- 90 g hvedemel
- 1½ spsk. kakaopulver
- ½ tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
- Fyld:
- 150 g mælkechokolade
- 2½ dl piskefløde
- Pynt:
- 1-2 spsk. reven mørk chokolade
- 1. Hak chokoladen fint. Rør smør, chokolade, sukker og mælk sammen i en gryde, til det er ensartet, men det må ikke koge. Kom blandingen i en stor skål, og afkøl det 15-20 min.
- 2. Kom havregryn og mandler i en blender eller foodprocessor, og miks, til det hele er finthakket.
- 3. Rør æggene i chokoladeblandingen. Rør hvedemelet i sammen med havregryns- mandelblandingen, kakaopulver, bagepulver og vaniljesukker.
- 4. Fordel dejen i en springform 22 cm i diameter foret med bagepapir. Bag kagen ved 175 gr. i ca. 50 min. på midterste ovnribbe. Afkøl kagen.
- Hak mælkechokoladen. Kog 2 dl af piskefløden op i en gryde. Kom mælkechokoladen i, og tag straks gryden fra varmen. Rør, til chokoladen er smeltet. Afkøl cremen i køleskabet natten over. Kom resten af piskefløden i. Pisk cremen igennem med en håndmikser, til den bliver cremet.
- Fordel cremen på kagens top, og pynt med lidt reven mørk chokolade.