Hvid chokolade mudcake med jordbær

Hvid chokolade mudcake med jordbær

Prøv en lækker mudcake med jordbær og hvid chokolade.

10 personer

Ingredienser

  • Bunde:
  • 50 g god hvid chokolade, f.eks. Valrhona eller Lindts
  • 125 g smør
  • 225 g sukker
  • 1¼ dl mælk
  • 2 æg
  • 150 g hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Fyld:
  • 100 g hvid chokolade, f.eks. Valrhona eller Lindts
  • 3 dl piskefløde
  • 500 g jordbær
  • 3 spsk. sukker
  • 2 tsk. revet skal af usprøjtet appelsin
  • Pynt:
  • revet hvid chokolade og friske mynteblade

  1. Hak chokoladen fint. Rør smør, hvid chokolade, sukker og mælk sammen i en gryde, til det er ensartet, men det må ikke koge. Kom blandingen i en stor skål, og lad den køle af 15-20 min.
  2. Rør æggene i. Sigt hvedemelet i sammen med bagepulver og vaniljesukker. Smør en springform (22 cm i diameter), og læg et udklippet stykke bagepapir i bunden af formen.
  3. Fordel dejen i formen, og bag kagen ved 175 gr. i ca. 40 min. på midterste ovnribbe. Afkøl kagen.
  4. Smelt den hvide chokolade i mikroovn eller over vandbad. Pisk fløden til skum, og vend lidt af det i chokoladen. Vend herefter resten af chokoladeblandingen i flødeskummet.
  5. Rens jordbærrene, og skær dem i skiver. Drys dem med sukker, og vend appelsinskal i. Lad det trække et par timer. Fordel creme og jordbær på kagens top, og pynt med revet hvid chokolade og frisk mynte.