
Islagkage med orangechokolade og friske bær samt mango- og hindbærcoulis
10 personer
Ingredienser
- 4 past. æggeblommer
- (2 bægre)
- 1 dl flormelis
- 200 g orangechokolade
- evt. 2 spsk. cognac
- ½ l piskefløde
- Pynt:
- 2 dl piskefløde
- 300 g friske bær
- lidt frisk mynte.
- Hindbærcoulis:
- 300 g hindbær (friske el. frosne)
- ½ dl vand
- 150 g sukker
- Mangocoulis:
- 2 modne mangofrugter
- 1 dl vand
- 150 g sukker
- 4 spsk. citronsaft
- Iskagkage:
- Pisk æggeblommer og flormelis sammen. Hak chokoladen, og smelt den i mikroovn eller over vandbad. Køl chokoladen lidt af, og pisk den i æggemassen. rør evt. cognac i.
- Pisk fløden stiv, og vend den i æggemassen. Kom ismassen i en springform foret med plastfilm. dæk isen til. Frys den mindst 6 timer ved –18 gr.
- Server isen pyntet med flødeskum og bær og med de 2 slags coulis til.
- Hindbærcoulis:
- Kog hindbær og vand op i ca. 5 min. Pres det gennem en sigte. Kog saften op med sukker, til sukkeret er opløst. Afkøl blandingen.
- Mangocoulis:
- Skræl mangoerne, skær kødet i tern, og kog dem i vandet ca. 5 min. Kom sukker og citronsaft i, og kog igen 3-4 min. miks det hele i en blender, og køl af.