Issandwich med sommerbær

Issandwich med sommerbær

Disse issandwich er en dejlig måde at afkøle ganen en varm sommerdag.

8-10 personer

Ingredienser

  • 3 æg
  • 250 g sukker
  • 100 g smør
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. hjortetakssalt
  • 1½ dl mælk
  • Chokoladecreme:
  • 4 dl piskefløde
  • 200 g mørk chokolade (60 %)
  • 3 tsk. nescafé kaffepulver
  • 2 spsk. kogende vand
  • Tilbehør:
  • frugt f.eks. ribs og melon

  1. Pisk æggene skummende. Kom sukkeret i, og pisk til det er en luftig masse. Smelt smørret, og rør det i. Bland hvedemel, vaniljesukker og hjortetaksalt, og vend det i dejen sammen med mælken. Fordel dejen på bagepapir i en bradepande (40 x 32 cm).
  2. Bag bunden ca. 20 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe. Tjek med et spyd, om der sidder dej på, hvis der gør, bager du bunden lidt længere.
  3. Bring fløden til kogepunktet, og tag gryden fra varmen. Hak chokoladen, og rør den i fløden til chokoladen er smeltet. Opløs kaffepulveret i vandet, og rør det i.
  4. Kom blandingen i en skål. Stil det tildækket i køleskabet til det er helt afkølet, gerne natten over. Pisk chokolademassen cremet med en håndmikser.
  5. Fordel chokoladecremen på den ene halvdel af kagebunden. Læg den anden halvdel over. Skær den i trekanter som sandwich. Pak dem i plastfilm, og kom dem i en fryseegnet plastpose eller boks, og frys dem mindst 6 timer. Server issandwich med frugt.