Issandwich med sommerbær
Disse issandwich er en dejlig måde at afkøle ganen en varm sommerdag.
8-10 personer
Ingredienser
- 3 æg
- 250 g sukker
- 100 g smør
- 200 g hvedemel
- 2 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. hjortetakssalt
- 1½ dl mælk
- Chokoladecreme:
- 4 dl piskefløde
- 200 g mørk chokolade (60 %)
- 3 tsk. nescafé kaffepulver
- 2 spsk. kogende vand
- Tilbehør:
- frugt f.eks. ribs og melon
- Pisk æggene skummende. Kom sukkeret i, og pisk til det er en luftig masse. Smelt smørret, og rør det i. Bland hvedemel, vaniljesukker og hjortetaksalt, og vend det i dejen sammen med mælken. Fordel dejen på bagepapir i en bradepande (40 x 32 cm).
- Bag bunden ca. 20 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe. Tjek med et spyd, om der sidder dej på, hvis der gør, bager du bunden lidt længere.
- Bring fløden til kogepunktet, og tag gryden fra varmen. Hak chokoladen, og rør den i fløden til chokoladen er smeltet. Opløs kaffepulveret i vandet, og rør det i.
- Kom blandingen i en skål. Stil det tildækket i køleskabet til det er helt afkølet, gerne natten over. Pisk chokolademassen cremet med en håndmikser.
- Fordel chokoladecremen på den ene halvdel af kagebunden. Læg den anden halvdel over. Skær den i trekanter som sandwich. Pak dem i plastfilm, og kom dem i en fryseegnet plastpose eller boks, og frys dem mindst 6 timer. Server issandwich med frugt.