Jordbærtærte
Lækker og sund opskrift med jordbær
8 små tærter
Ingredienser
- Dej til 8 små tærter:
- 60 smør
- 140 g hytteost 1,5%
- 200 g hvedemel
- 3 spsk sukker
- 4 PERSONER
- 4 tærter (½ portion, se ovenfor)
- Fyld:
- 200 g jordbær
- 2-3 spsk smeltet jordbær- eller ribsgelé til pensling
- frisk mynte
- 1 dl skyr
Sådan gør du:
- Kom alle ingredienserne til dejen i en foodprocessor og kør, til dejen er fast, samlet og klar til at rulle ud. Del dejen i 8 små portioner, rul hver af dem ud til en cirkel og beklæd små portionsforme med sliplet- belægning og 10 cm i diameter med dejen. Tryk dejen fast op ad siderne. Prik bundene med en gaffel, læg et lille stykke bagepapir i hver form og fyld op med linser, bønner eller ris og bag tærterne i ovnen ved 200° i 10 minutter. Fjern papir og fyld, og bag tærterne færdige yderligere ca. 10 minutter. Tag dem ud og lad dem afkøle. Skær bærrene i kvarte på langs, anbring dem i fire af tærterne, pensl med smeltet gelé, pynt med mynte og server med skyr.
- Energi pr. person: 230 kcal., fedt 26%, protein 13%, kulhydrat 61%