dessert

Jordbærtærte

Lækker og sund opskrift med jordbær

8 små tærter

Ingredienser

  • Dej til 8 små tærter:
  • 60 smør
  • 140 g hytteost 1,5%
  • 200 g hvedemel
  • 3 spsk sukker
  • 4 PERSONER
  • 4 tærter (½ portion, se ovenfor)
  • Fyld:
  • 200 g jordbær
  • 2-3 spsk smeltet jordbær- eller ribsgelé til pensling
  • frisk mynte
  • 1 dl skyr

Sådan gør du:

  1. Kom alle ingredienserne til dejen i en foodprocessor og kør, til dejen er fast, samlet og klar til at rulle ud. Del dejen i 8 små portioner, rul hver af dem ud til en cirkel og beklæd små portionsforme med sliplet- belægning og 10 cm i diameter med dejen. Tryk dejen fast op ad siderne. Prik bundene med en gaffel, læg et lille stykke bagepapir i hver form og fyld op med linser, bønner eller ris og bag tærterne i ovnen ved 200° i 10 minutter. Fjern papir og fyld, og bag tærterne færdige yderligere ca. 10 minutter. Tag dem ud og lad dem afkøle. Skær bærrene i kvarte på langs, anbring dem i fire af tærterne, pensl med smeltet gelé, pynt med mynte og server med skyr.
  2. Energi pr. person: 230 kcal., fedt 26%, protein 13%, kulhydrat 61%