Klassisk salat med pariserbøf

Klassisk salat med pariserbøf

En skøn sommeropskrift i form af blandet salat med en lækker pariserbøf.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Stegetid: 5-15 min.
  • 500 g friskhakket
  • tatarkød eller oksekød
  • 2 store eller 4 små skiver hvedebrød
  • 25 g smør + 2 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 friske æg
  • 1 lille rødløg
  • Blandet salat:
  • 1 bakke blandede grønne salater med rucola
  • 100 g cherrytomater
  • 1 bundt forårsløg
  • Hvidløgsdressing:
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. dijonsennep
  • ½ dl ekstra
  • jomfruolivenolie
  • 1 spsk. god vineddike eller æbleeddike

  1. Skyl og tør salaten, skær tomaterne i halve, og snit forårsløgene fint.
  2. Rør en dressing af knust hvidløg, sennep, olie og eddike. Krydr med salt og peber. Vend salat, tomat og forårsløg sammen med dressingen. Fordel salaten rundt i kanten på fire tallerkner, så der er plads til pariserbøffen.
  3. Form tatarkødet til fire bøffer, ca. 1 cm tykke. Læg dem på halve eller hele skiver brød, og tryk kødet ned om brødets sider. Krydr med salt og peber.
  4. Varm en stegepande godt op, og brun kødet i højst to minutter. Steg videre ved lavere temperatur, til kødet er rødt, rosa eller gennemstegt (frisk tatarkød må godt være rødt).
  5. Vend bøfferne om på brødsiden, og rist brødet kort. Servér straks med den blandede salat, rødløg i ringe og en æggeblomme på hver pariserbøf.