Kokoslagkage

Kokoslagkage

Lækker og frisk lagkage.

10 personer

Ingredienser

  • 3 æg
  • 250 g sukker
  • 100 g smør
  • 2 tsk. hjortetakssalt
  • 200 g hvedemel
  • 1½ dl fløde eller mælk
  • Desuden:
  • 2 spsk. lime- eller citronsaft
  • 2 spsk. appelsinsaft
  • Kokoslikør-creme:
  • 200 g flormelis
  • 3 spsk. Malibu (kokoslikør)
  • 150 g blødt smør
  • 4 dl piskefløde
  • Desuden:
  • Indmaden af 1 kokosnød, revet groft, eller brug 3-4 dl kokosmel

  1. 1. Pisk æggene skummende. Kom sukkeret i, og pisk det til en luftig masse. Smelt smørret, og rør det i. Bland hjortetakssalt og hvedemel, og vend det i dejen skiftevis med fløden. Kom dejen i en springform (22 cm i diameter) foret med bagepapir. Bag kagen 50-60 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Stik et spyd i kagen, hvis der er rå dej på, skal den bage lidt længere.
  2. Skær den afkølede kage i 3 kagebunde med en god lang brødkniv. Dryp bundene med 2 spsk. limesaft blandet med 2 spsk. appelsinsaft.
  3. Rør flormelis, kokoslikør og smør sammen. Pisk fløden til skum, og rør den i. Fordel cremen mellem lagkagebundene, oven på kagen og på kagens sider.
  4. Pynt med høvlet kokosmel.