Kølende tomatsuppe

Kølende tomatsuppe

Denne friske suppe stammer fra Californien.

4 personer

Ingredienser

  • 1 kg modne tomater
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 stort løg
  • 2-3 fed finthakket hvidløg
  • 1 tsk. timian
  • 2 dl vand
  • 4 usprøjtede appelsiner
  • salt, peber
  • Pynt:
  • appelsinskiver og timian eller mynt

  1. Skær et kryds i tomaterne. Dyp dem i kogende vand, og flå skindet af dem.
  2. Skær tomaterne i tern, og hak løget. Svits løget i olivenolie, til det er blødt og begynder at brune.
  3. Kom hvidløg og timian i, og svits kort med. Kom tomaterne og vandet i. Riv appelsinskallen af en af appelsinerne, og kom den i suppen. Lad suppen snurre under låg ca. 10 min.
  4. Miks suppen i en foodprocessor. Smag til med salt og peber. Afkøl suppen i køleskabet. Pres saften af alle appelsinerne, og kom den i suppen. Server suppen kold, evt. med isterninger i. Pynt evt. med appelsinskiver og timian.