Krydret kanellagkage
1 stk.
Ingredienser
- Dej:
- 175 g sukker
- 175 g blødt smør
- 1 æg
- 175 g mel
- 1 spsk. kanel
- 2 tsk. kakao
- Fyld:
- 7 dl iskold piskefløde
- Pynt:
- 25 g mørk chokolade
- nogle dråber olie
- blåbær
- Rør sukker, smør og æg grundigt sammen. Sigt de øvrige ingredienser ned i skålen, og rør dejen sammen.
- Klip bagepapiret i 8-10 stykker, og tegn cirkler på papiret i den størrelse, du vil lave bundene. Dejportionen rækker til 10 bunde af 16-17 cm. Fordel dejen på bage-papir, og smør den tyndt ud med en palet. Bag bundene ca. 13 min. ved 150 gr. Tag dem ud af ovnen, men lad dem ligge på papiret, til de skal bruges.
- Smelt forsigtigt chokoladen, rør den med lidt olie, og glaser en af bundene med den.
- Pisk fløden til skum, og fyld den i en sprøjtepose eller stor frostpose. Læg kagen sammen direkte på fadet ved at sprøjte flødeskum mellem alle lagene. Nogle af dem vil helt sikkert knække, men det ser man ikke, når kagen er lagt sammen.
- Læg den chokoladeglaserede bund øverst, og server straks med lidt friske blåbær.