Kyllingesuppe med kikærter og karry

Kyllingesuppe med kikærter og karry

4 personer

Ingredienser

  • 1 kylling, ca. 1400 g
  • vand
  • salt og peber
  • 100 g tørrede kikærter
  • 2 løg
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk. karry
  • 2 spsk. friskreven ingefær
  • 1 lille savojkål
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 ds. kokosmælk 18-20 % fedt
  • 1-2 tsk. sukker
  • salt og peber

  1. Kom kyllingen i en gryde, og dæk den med koldt vand. Kog op og skum af. Tilsæt 1 spsk. salt og lidt peber. Kog kyllingen ca. 11/4 time, til den er mør.
  2. Tag kyllingen op og afkøl den, til den er lunken. Pil kødet fra, og kasser ben og skind. Del kødet i mindre stykker.
  3. Si suppen gennem et rent klæde over en sigte.
  4. Udblød kikærterne natten over. Kog dem møre i frisk vand i ca. 1 time. Afdryp dem.
  5. Snit løgene. Varm olien op i en gryde, og svits løgene et par min. Kom karry og ingefær i, og svits det kort. Kom 1 liter siet suppe ved.
  6. Snit savojkålen i strimler, og kom dem i gryden. Kog det sammen i 5 min. Kom kyllingekød, kokosmælk, kikærter, peberfrugt i små tern, citronsaft og sukker i. Kog det sammen et par min., og smag til.