Lagkage med chokoladecreme
10 personer
Ingredienser
- Lagkagebunde:
- 6 æg
- 150 g flormelis
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 spsk. citronsaft
- 120 g hvedemel
- 1 tsk. fintrevet økologisk citronskal
- Creme 1:
- 2 dl (160 g) sukker
- 200 g smør
- 1½ dl kakao
- ½ dl cognac el. rom
- 1 tsk. vaniljesukker
- Creme 2:
- 1½ dl piskefløde
- 75 g flødekarameller, evt. guldkarameller
- Pynt:
- 2½ dl piskefløde
- 1 pose chokoladedragéer
- kagepynt
- Del æggene i blommer og hvide. Pisk æggeblommerneskummende med halvdelenaf flormelissen, vaniljesukker, citronsaftog 2 spsk. vand i mindst 5 min. ved højhastighed. Pisk æggehviderne stive, og komderefter resten af flormelissen i, pisk igen etpar min. Vend forsigtigt æggehvider, mel ogcitronskal sammen med æggeblommerne.
- Tegn 6 cirkler (ca. 20 cm i diameter). Bagdem i ovnen ved 200 gr. i cirka 6 min. Penslbagepapiret på bagsiden af bundene medkoldt vand, så slipper bundene nemmerepapiret.
- Til creme 1 bringer du sukkeret i kog med½ dl vand, kog det op, til sukkeret er opløst.Lad det køle lidt af. Bland smør og kakao tilen ensartet masse. Kom det i sukkerlagenunder konstant omrøring, til cremen er finog jævn. Rør cognac og vaniljesukker sammen,og pisk det i cremen. Lad cremen køleaf.
- Kom fløde og flødekarameller i en kasserolle,og varm det op under omrøring, tilkaramellerne er smeltede. Fjern gryden frablusset, og stil cremen koldt.
- Tag den pæneste bund fra. Læg de øvrigebunde sammen med cremen. Pisk Creme 2let til ønsket konsistens. Fordel Creme 2 i etjævnt lag på kagens top. Dæk kagens sidemed flødeskum. Pynt med chokoladedragéerog kagepynt.