Lagkage med chokoladecreme

Lagkage med chokoladecreme

10 personer

Ingredienser

  • Lagkagebunde:
  • 6 æg
  • 150 g flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. citronsaft
  • 120 g hvedemel
  • 1 tsk. fintrevet økologisk citronskal
  • Creme 1:
  • 2 dl (160 g) sukker
  • 200 g smør
  • 1½ dl kakao
  • ½ dl cognac el. rom
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Creme 2:
  • 1½ dl piskefløde
  • 75 g flødekarameller, evt. guldkarameller
  • Pynt:
  • 2½ dl piskefløde
  • 1 pose chokoladedragéer
  • kagepynt

  1. Del æggene i blommer og hvide. Pisk æggeblommerneskummende med halvdelenaf flormelissen, vaniljesukker, citronsaftog 2 spsk. vand i mindst 5 min. ved højhastighed. Pisk æggehviderne stive, og komderefter resten af flormelissen i, pisk igen etpar min. Vend forsigtigt æggehvider, mel ogcitronskal sammen med æggeblommerne.
  2. Tegn 6 cirkler (ca. 20 cm i diameter). Bagdem i ovnen ved 200 gr. i cirka 6 min. Penslbagepapiret på bagsiden af bundene medkoldt vand, så slipper bundene nemmerepapiret.
  3. Til creme 1 bringer du sukkeret i kog med½ dl vand, kog det op, til sukkeret er opløst.Lad det køle lidt af. Bland smør og kakao tilen ensartet masse. Kom det i sukkerlagenunder konstant omrøring, til cremen er finog jævn. Rør cognac og vaniljesukker sammen,og pisk det i cremen. Lad cremen køleaf.
  4. Kom fløde og flødekarameller i en kasserolle,og varm det op under omrøring, tilkaramellerne er smeltede. Fjern gryden frablusset, og stil cremen koldt.
  5. Tag den pæneste bund fra. Læg de øvrigebunde sammen med cremen. Pisk Creme 2let til ønsket konsistens. Fordel Creme 2 i etjævnt lag på kagens top. Dæk kagens sidemed flødeskum. Pynt med chokoladedragéerog kagepynt.