Lagkage med chokolademousse
8 personer
Ingredienser
- 3 lyse lagkagebunde
- 1 dl mørk rom
- Chokolademousse:
- 300 g mørk chokolade 60 %
- 4 dl piskefløde
- 4 past. æggehvider
- ¾ dl florsukker
- 200 g optøede brombær, solbær
- eller hindbær
- Pynt:
- 2 blade husblas
- ½ liter piskefløde
- marcipanstjerne
- kagepynt
- Læg en lagkagebund i bunden af en springform, og dryp den med 2 spsk. rom.
- Smelt hakket chokolade og piskefløde over vandbad. Rør det sammen til en jævn masse, og fjern skålen fra varmen.
- Pisk pasteuriseret æggehvide og florsukker sammen til en marengsmasse. mos bærrene, og kom dem i chokoladeblandingen. Vend marengsmassen i.
- Fordel ca. en tredjedel af chokolademoussen på kagebunden i springformen. Læg en kagebund ovenpå, og dryp med 2 spsk. rom.
- Fordel endnu en tredjedel af chokolademoussen over kagebunden. Læg sidste kagebund på, og dryp den med resten af rommen. Fordel resten af chokolademoussen i et jævnt lag. Stil kagen koldt, til den skal bruges.
- Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min., og opløs den i lidt varm fløde. Pisk den kolde fløde til skum, og vend husblassen i. kom det i en sprøjtepose, og dekorer kagens sider med flødeskum. Skær en stjerne ud af marcipan, og pynt kagen, som du har lyst til.
12 fantastiske lagkager
-
Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel
-
Sommerlagkage med jordbær, hvid chokolade og mandler
-
Mandellagkage med råsyltet rabarber, spansk kørvel og vaniljecreme
-
Marengslagkage med mokkaskum
-
Tiramisu-pandekagelagkage
-
Hindbærlagkage med hvid chokolade
-
Jordbærlagkage med hyldeblomst
-
Skøn sønderjysk rugbrødslagkage
-
Fragilitélagkage med hindbær
-
Makronlagkage
-
Små fine minilagkager, som ungerne vil elske
-
Marengslagkage med bær og chantillycreme