Lagkage med chokolademousse

Lagkage med chokolademousse

8 personer

Ingredienser

  • 3 lyse lagkagebunde
  • 1 dl mørk rom
  • Chokolademousse:
  • 300 g mørk chokolade 60 %
  • 4 dl piskefløde
  • 4 past. æggehvider
  • ¾ dl florsukker
  • 200 g optøede brombær, solbær
  • eller hindbær
  • Pynt:
  • 2 blade husblas
  • ½ liter piskefløde
  • marcipanstjerne
  • kagepynt

  1. Læg en lagkagebund i bunden af en springform, og dryp den med 2 spsk. rom.
  2. Smelt hakket chokolade og piskefløde over vandbad. Rør det sammen til en jævn masse, og fjern skålen fra varmen.
  3. Pisk pasteuriseret æggehvide og florsukker sammen til en marengsmasse. mos bærrene, og kom dem i chokoladeblandingen. Vend marengsmassen i.
  4. Fordel ca. en tredjedel af chokolademoussen på kagebunden i springformen. Læg en kagebund ovenpå, og dryp med 2 spsk. rom.
  5. Fordel endnu en tredjedel af chokolademoussen over kagebunden. Læg sidste kagebund på, og dryp den med resten af rommen. Fordel resten af chokolademoussen i et jævnt lag. Stil kagen koldt, til den skal bruges.
  6. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min., og opløs den i lidt varm fløde. Pisk den kolde fløde til skum, og vend husblassen i. kom det i en sprøjtepose, og dekorer kagens sider med flødeskum. Skær en stjerne ud af marcipan, og pynt kagen, som du har lyst til.