Madredaktøren anbefaler: Find den store gryde frem
Kulden bider mere og mere, og selvom mørket kan være forstemmende, så er der en god ting ved årstiden: Det er tid til supper og simremad.
Kulden bider mere og mere, og selvom mørket kan være forstemmende, så er der en god ting ved årstiden: Det er tid til supper og simremad.
Jeg glæder mig hvert år, når det begynder at blive rigtigt koldt. Så er det nemlig tid til at finde den store støbejernsgryde frem og lave supper og simremad.
Der er noget magisk ved at komme en stor høne i en gryde, noget grønt og vand, og så koge det længe nok til at det bliver den skønneste suppe, der kan holde gåsehud og frosne tæer stangen. Jeg er selv blevet mere og mere vild med supper, fordi de kan varieres i det uendelige og de fleste grøntsager fra køleskabet kan kommes i en suppe. Det samme gælder simremad. Noget kød, grønt og vand i en gryde, som bare passer sig selv, og udvikler en mere og mere fantastisk smag.
Det kan selvfølgelig være svært at nå at lave simremad, når man kommer hjem fra arbejde kl. 17. Men jeg har fundet et trick, så man også kan få simremad i hverdagen. Du skal bare lave det dagen før. Jeg laver ofte mad, når børnene er kommet i seng. Så kan gryden stå og koge det meste af aftenen og dagen efter er smagen bare endnu bedre, når vi kommer sultne og trætte hjem. Simremad og suppe for den moderne familie kan godt lade sig gøre. Prøv selv med de her opskrifter.
Fiskesuppe med fennikel, fløde og hvidvin - få opskriften her
Hønsekødssuppe - få opskriften her
Suppe med kødboller, ingefær og gulerødder - få opskriften her
Svampesuppe med majroer, kål og pasta - få opskriften her