dessert

Marengs

Marengs med is, hindbær og passionsfrugt

4

Ingredienser

  • 200 g yoghurt ice cream eller Isis vaniljeis
  • 125 g friske hindbær
  • frugtkød af 2-3 passionsfrugter
  • 4 marengsreder (se opskrift)
  • Marengsreder af:
  • 1 dl æggehvide
  • 225 g sukker
  • 1 tsk. lys vineddike, evt. hvid balsamico
  • 1 spsk. majsmel

Sådan gør du:

  1. Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen. Pisk til du har en tyk og blank marengsdej. Tilsæt vineddike, drys majsmelet over, vend og fold begge dele i dejen. Beklæd en bageplade med bagepapir og drys et tyndt lag sukker på. Tegn 8 store cirkler med fingeren, hvori marengsdejen toppes. Lav en fordybning i dejen med bagsiden af en ske, det er i denne fordybning, fyldet senere skal anrettes. Bag marengsene ved 125-130° i 45-50 minutter, til de er faste. Lad kagerne afkøle lidt på pladen, før de flyttes over på en bagerist og afkøler helt. Rør isen med hindbær og halvdelen af passionsfrugtkødet. Gem lidt hindbær og passionsfrugt til pynt. Sæt isen tilbage i fryseren til serveringen, hvor den fordeles i marengsrederne og toppes med resterende hindbær og passionsfrugtkød.
  2. TIP: Du kan også bruge færdigkøbte marengsreder.
  3. Energi pr. person: 170 kcal, fedt 7 %, protein 6%, kulhydrat 87%.