Minestrone

Minestrone al dente

SANDRA OM RETTEN: Min minestrone adskiller sig nok fra de fleste traditionelle opskrifter, da jeg ikke koger grønsagerne særlig længe med i suppen. Jeg elsker grønsager, der er kogt al dente.

4

Ingredienser

  • 100 g pancetta eller bacon, finthakket
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 stort rødløg, finthakket
  • 1 lille skalotteløg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 bundt frisk oregano, merian og basilikum, finthakket
  • 3 kviste rosmarin og timian (6 i alt) bundet sammen med madgarn
  • 1 stængel bladselleri, finthakket
  • 4-6 spsk koncentreret tomatpuré
  • 2 store glas god, kraftig rødvin
  • 100 g tørrede bønner eller kikærter, udblødt i koldt vand i mindst 8 timer
  • ca. 1 liter grønsagsbouillon
  • 3 laurbærblade
  • 2 store kartofler, skrællet og skåret i mindre tern
  • 4-6 store håndfulde friske grønsager i passende stykker
  • 100 g pasta, helst en lille pastatype
  • salt, friskkværnet peber og peperoncini (tørret chili)
  • evt. fintrevet citronskal, citronsaft og balsamico til at smage suppen til samt friskrevet pecorino eller parmesan

Sådan gør du:

  1. Svits pancettaen i olivenolien et par minutter. Tilsæt rødløg, skalotteløg og hvidløg, og svits yderligere et par minutter.
  2. Tilsæt de friske krydderurter og bladselleri og efter et par minutter den koncentrerede tomatpuré. Vend det hele godt rundt, tilsæt så rødvinen, og lad det koge kraftigt et øjeblik, hvorefter de udblødte bønner tilsættes.
  3. Tilsæt bouillonen og lad det simre, til bønnerne er næsten møre. Tilsæt grønsagerne og begynd med dem, der skal koge længst. Kartoflerne skal koges med 15-20 minutter, så dem tilsætter du først.
  4. Alt efter hvor længe din pasta skal koge, tilsætter du den som det næste.
  5. Smag suppen til med salt, peber, lidt fintrevet citronskal, citronsaft og balsamico. Lige inden servering rører du en god håndfuld friskrevet pecorino eller parmesan i.