grillmad opskrifter

Mixed grill

Brug gerne forskellig slags kød til spyddene og lad kødet marinere mindst et par timer.

4

Ingredienser

  • Brug gerne forskellig slags kød til spyddene og lad kødet marinere mindst et par timer.
  • 600 g kød uden fedtkant f.eks. kylling, svinekød
  • og oksekød
  • 4 citroner
  • lidt frisk timian
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. ekstra jomfru olivenolie
  • 1 tsk. flagesalt
  • 500 g ærter i bælg
  • 1 potte ærteskud
  • Tilbehør
  • 1 portion kartoffelsalat

Sådan gør du:

  1. Skær kødet i tern og kom det i en frysepose. Skær citronerne i halve og pres saften ud af de 2 citroner. Resten skal bare være halve. Kom saft og citroner i fryseposen sammen med timian, presset hvidløg, olie og salt. Bind en knude på posen og lad kødet marinere mindst et par timer. Fordel kødet på spyd og grill på alle sider, til kødet er mørt. Tag citronerne op og dup dem tørre. Grill citronerne. Server spyddene med grillede citroner, friskbælgede ærter, ærteskud og kartoffelsalat. Server evt. en dip som tilbehør.
  2. Energi pr. person: 360 kcal. Fordelt på: protein 35%, kulhydrat 36%, fedt 29%