-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
Hjemmebagt luksus: Morgenhorn med marcipan
Søde, lette og luftige er disse horn. De egner sig fint til frysning og kan derfor nemt lunestil morgenbordet. Her får du opskriften på de dejlige morgenhorn med en sød kerne af marcipan. Hvis du er vild med kærnemælkshorn, så vil du elske disse lækre lune horn på morgenbordet. Eller som en hyggelig lille eftermiddagssnack med en dejlig varm kop te eller kaffe til. Og husk - du kan sagtens bage en stor portion - hornene bliver nemlig ikke kedelige af at komme en tur på frost. Se her, hvordan du bager morgenhorn med marcipan.
ca. 16 stk.
Total:1 time 43 minutter
Arbejdstid:1 time 30 minutter
Ingredienser
- 2 dl mælk
- 50 g smør
- 2 æg
- 40 g gær
- 3 spsk. sukker
- 1 tsk. salt
- ca. 450 g mel
- lidt mere mel til udrulning
- ca. 75 g ren, rå marcipan
- 50 g sukker
- tesukker til drys
Sådan bager du lækre morgenhorn med marcipan
- Smelt smørret, tilsæt mælken, og tag gryden fra varmen. Når væsken er fingervarm, hældes den i dejskålen sammen med 1 æg og 1 æggeblomme (gem hviden).
- Smuldret gær, sukker og salt tilsættes, og blandingen røres jævn.
- Melet tilsættes gradvis, og dejen, der skal være temmelig lind, æltes igennem. Den hæver ca. 45 min, vendes ud på bordet og æltes let.
- Rul dejen ud i en cirkel så stor som muligt, gerne i køkkenbordets bredde (55-60 cm).
- Lad den hvile 5-10 min., inden den skæres i 16 kiler.
- Marcipanen røres blød med halvdelen af den tiloversblevne æggehvide og røres jævn med sukkeret. En klat lægges på hver kile og de rulles sammen og lægges på pladen.
- Hornene efterhæver ca. 30 min., pensles med resten af æggehviden, drysses med tesukker og bages ved 210 gr. i 12-14 min.
Skønne hjemmebagte boller
-
Skønne solskinsboller
-
Cremeboller
-
Luftige teboller med rosiner
-
Chokoladeboller - bagt som brydebrød
-
Lækre boller med nutella & lakrids
-
Wienerbrødsboller med blåbær
-
Hjemmebagte krydderboller
-
Fødselsdagsboller - nem opskrift
-
Boller med chokolade - nem opskrift
-
Boller med kardemomme
-
Boller med fyld og glasur
-
Boller med valnødder