Mormoræblekage
Den danske æblehøst er i fuld gang, så nyd de skønne æbler i kager, desserter og bagværk.
6 personer
Ingredienser
- 1 kg syrlige æbler, f.eks. belle de boskoop
- ½ dl vand
- 100 g sukker
- 1 vaniljestang
- Rasp:
- 30 g smør
- 150 g rasp
- 5 spsk. sukker
- Pynt:
- ¼ l piskefløde, ca. 1 dl ribsgelé, frisk mynte
- Skræl æblerne, og skær dem i både. Kog dem 10-15 min. med vand, sukker, udskrabede vaniljekorn og vaniljestangen. Tag vaniljestangen op. Mos æblerne med et piskeris, og lad grøden køle af.
- Smelt smørret på en pande. Kom rasp og sukker på. Rist det sprødt i smørret, mens du hele tiden vender rundt i det med en spatel. Lad blandingen køle af.
- Pisk fløden til skum. Læg æblemos og rasp lagvis i et en stor skål eller portionsanretninger. Pynt med flødeskum, geléklatter og mynte.