Flødeis

Nyd din flødeis

Der skal være plads til is på feriemenuen — gå efter en god flødeis hos ismanden, eller lav isdesserten selv.

Det er selvfølgelig ikke sundt at slippe alle hæmninger og gå amok i isdesserter, men du skal ikke være bange for, at du har ødelagt din sunde livsstil, fordi du har tilladt dig selv to kugler is. Sådan hænger det ikke sammen. Tricket er at spise den flødeholdige is ved iskiosken eller at lave isen selv med fløde, æggeblommer, nødder og mørk chokolade, som alle er primært fedtholdige fødevarer. Fedtet er godt, fordi det stabiliserer dit blodsukker, og så er skaden fra sukkeret i isen ikke nær så stor. De fedtholdige ingredienser mætter også, så du ikke overspiser eller bliver sulten igen lige med det samme. Det er derfor ikke farligt for din vægt at spise flødeisen, tværtimod.

Normalt når vi laver isdessert, søder vi den med sukker. Men hvis du ikke søder din hjemmelavede is med sukker vil den ikke provokere dit insulinniveau i blodet, og det betyder, at du ikke i samme grad risikerer at tage på af den is, du spiser.

Gode tips til iskiosken:

1/ Top din is med flødeskum i stedet for guf – fløde stabiliserer dit blodsukker.

2/ Spring vaflen over, og køb din is i bæger

3/ Spring den sukkerholdige krymmel over, og bed i stedet om nøddetopping på din is.

Lav selv din is - 4 opskrifter på sund is:

Hindbærmuffin-is

Supernem isdessert, når den søde tand melder sig. Fløden i isen stabiliserer dit blodsukker, hvilket er med til at forebygge overspisning.

Nyd din flødeis


Krokantis

Nyd din flødeis

En rigtigt lækker fyldig dessert. Pistacienødder og æggeblommer er primært monoumættet fedt, som er vigtigt for din hormonelle balance, og for dig der gerne vil af med mavefedtet.


Nyd din flødeis

Flad-mave-isdessert

Denne dessert scorer point pga. macadamianødderne. Den australske nød indeholder primært monoumættet fedt, som er godt i forhold til at øge din insulinfølsomhed, så du lagrer mindre fedt på maven.

Nyd din flødeis

Majbritt Louring Engell

34 år, master i fitness og træning og professionsbachelor i ernæring og sundhed. Hun er forfatter til flere bestsellerbøger med fokus på slankemad. Medejer af Netslank, Frk. Skrump Kostklinik, Diætistklinikken.dk.


Skyris med kokos og chokolade

Denne is er sød i smagen fra kokos, og lækkert syrlig fra skyren. Protein fra skyr og fedt fra fløde og æggeblomme sikrer, at dit blodsukker ikke løber løbsk, som det normalt vil gøre, hvis du spiser almindelig sorbetis, hvor sukkerindholdet er højt, og fedtindholdet lavt.