Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

æbleskive, beignetdej
Foto: David Bering Æbleskiver i beignetdej.

æbleskive opskrift

Æbleskiver i beignetdej

Æbleskiver i beignetdejl til 12-15 personer
Print

Æbleskiver i beignetdej

10-12 spise/madæbler f.eks. Belle Boskop
2 l solsikkeolie.

Beignetdej:
250 g hvedemel
2 æg
en smule gær (på størrelse med en bønne)
1 spsk solsikkeolie
vand til pandekagekonsistens (ca. 6 dl).

Sådan laver du æbleskiver i beignetdej

Pisk alle ingredienser til dejen sammen og lad den stå et par timer og hvile.

Skræl æblerne og skær forsigtigt kernehuset ud uden at skære igennem æblets kød. Skær æblet i tynde skiver på ca. 3 mm.

Kom solsikkeolie i en dyb gryde og skru helt op for blusset.

Pas på brandfare og børn, hunde og andre, der kan rende ind i en gryde skoldhed olie!

Når der er godt gang i varmen, dyppes æbleskiverne i bignetdejen og de kommes i gryden med olie. Vend skiverne med en strikkepind eller lignende og tag skiverne op af olien, før de tager for meget varme.

Læg æbleskiverne på fedtsugende papir, drys godt med sukker og spis herefter, da de hurtigt bliver bløde i dejen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Æbleskiver, Jul, Julebag, Søde sager, Dansk mad og Dessert