
Æbleskiver med brieost og syltede figner
Giv søndagsbrunchen lidt fornyelse i julen med denne version, som også er oplagt at servere til et cocktailparty. Opskrift af Gitte jakobsen.
Ingredienser
Grunddej:
50 g gær
100 ml vand, lunet
400 ml kærnemælk
4 æg
250 g hvedemel
2 spsk rørsukker
2 tsk kardemomme
½ tsk salt
1 portion grunddej
2 spsk bredbladet persille, hakket
1 tsk rosmarin, hakket
lidt smør, smeltet
ca. 200 g brieost, skåret i tern
salt og friskkværnet peber
Syltede figner:
200 g små tørrede figner
150 g brun farin
200 ml rødvin
1 spsk æbleeddike
1 spsk akaciehonning
2 stk kanelstænger
3 stk stjerneanis
5 stk kardemommekapsler
2 stk laurbærblade
Sådan gør du
Grunddej:
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt kærnemælk, og rør æggene ud i væsken. Bland mel, sukker, kardemomme og salt i en skål, og pisk det i væsken. Lad dejen hvile overdækket i 45 minutter. Nu har du den skønneste grunddej til æbleskiver.
Syltede figner:
Prik fignerne et par gange med en gaffel. Kom alle ingredienserne op i en gryde, og lad det simre i 20 minutter ved svag varme. Fignerne kan med fordel laves et par dage i forvejen og holder sig minimum en måned på køl.
Bagning:
Vend nænsomt persille og rosmarin i grunddejen, og smag til med friskkværnet peber og lidt ekstra salt.
Smør hullerne i æbleskivepanden med lidt smeltet smør, og sæt panden på komfuret ved jævn varme. Kom 1 god spsk dej i hvert hul og derefter et stykke brieost i midten af hver æbleskive. Dæk med endnu 1 spsk dej. Bag æbleskiverne, til de er let gyldne i bunden. Vend dem med et træspyd, og bag dem færdig.
Server de lune æbleskiver med de syltede figner.
Tip
Brug den ost, du bedst kan lide, og de krydderurter, du lige har ved hånden. Det hele fungerer.