Bøf med karamelliserede løg og blomkålscreme
Den bløde blomkålscreme og estragonvinaigretten gør det ud for kartofler og bearnaise. Det virker smagsmæssigt, og så er det bare meget sundere. De karamelliserede løg er skønne til alt fra bøf, kylling og fisk til sandwich, i salater og som snacks.
Ingredienser
Karamelliserede løg:
300 g små løg
olivenolie
salt
1 spsk honning
Blomkålscreme:
1 blomkålhoved
3 fed hvidløg
1 spsk smør
3-4 spsk olivenolie
salt
Bøf:
2 flotte bøffer
olivenolie
salt og peber
Vinaigrette:
1 spsk finthakket skalotteløg
2 spsk finthakkede estragon
4 spsk hvidvinseddike
4 spsk olivenolie
Tilbehør:
lidt sprød salat
lidt frisk estragon
Sådan laver man bøf med karamelliserede løg og blomkålscreme:
Pil og halvér løgene, og rist dem ved svag varme i lidt olivenolie i 5-10 minutter, krydr dem med salt og en smule honning lige inden servering.
Del blomkålen i grove stykker. Pil hvidløgene, og kog begge dele i usaltet vand, til de er helt møre, ca. 15 minutter. Hæld vandet fra, lad det dryppe godt af, og blend det i en foodprocessor med smør, olivenolie og salt, til en cremet pure.
Steg imens bøfferne rosa eller efter smag. Krydr dem med salt og peber.
Rør skalotteløg med estragon, eddike og olivenolie.
Anret bøfferne på blomkålspure, dryp med vinaigrette, og servér toppet med løg, der er vendt med estragon og lidt sprød salat ved siden af.
TIP
Vil du lave retten i vegetarisk version, er det virkelig lækkert med et par store, stegte portobello svampe i stedet for bøffen.