Bøf med karamelliserede løg og blomkålscreme
SPONSORERET indhold

Bøf med karamelliserede løg og blomkålscreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den bløde blomkålscreme og estragonvinaigretten gør det ud for kartofler og bearnaise. Det virker smagsmæssigt, og så er det bare meget sundere. De karamelliserede løg er skønne til alt fra bøf, kylling og fisk til sandwich, i salater og som snacks.

Af: Louisa Lorang Foto: Anders Schønnemann
17. sep. 2014 | Opskrift | ALT for damerne
2

Ingredienser

Karamelliserede løg:
300 g små løg
olivenolie
salt
1 spsk honning

Blomkålscreme:
1 blomkålhoved
3 fed hvidløg
1 spsk smør
3-4 spsk olivenolie
salt

Bøf:
2 flotte bøffer
olivenolie
salt og peber

Vinaigrette:
1 spsk finthakket skalotteløg
2 spsk finthakkede estragon
4 spsk hvidvinseddike
4 spsk olivenolie

Tilbehør:
lidt sprød salat
lidt frisk estragon

Sådan laver man bøf med karamelliserede løg og blomkålscreme:

Pil og halvér løgene, og rist dem ved svag varme i lidt olivenolie i 5-10 minutter, krydr dem med salt og en smule honning lige inden servering.

Del blomkålen i grove stykker. Pil hvidløgene, og kog begge dele i usaltet vand, til de er helt møre, ca. 15 minutter. Hæld vandet fra, lad det dryppe godt af, og blend det i en foodprocessor med smør, olivenolie og salt, til en cremet pure.

Steg imens bøfferne rosa eller efter smag. Krydr dem med salt og peber.

Rør skalotteløg med estragon, eddike og olivenolie.

Anret bøfferne på blomkålspure, dryp med vinaigrette, og servér toppet med løg, der er vendt med estragon og lidt sprød salat ved siden af.