Crème caramel
SPONSORERET indhold

Crème caramel

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En cremet klassiker, som er nem at lave og smager rigtig dejligt. Server, som den er, eller med hindbær eller andet syrligt tilbehør.

Af: JosefineE
02. nov. 2014 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

Opskriften passer til 6 ildfaste forme på cirka 1 ½ dl

160 g sukker
lidt blødt smør

Selve cremen:
4 hele æg L
¼ tsk rent vaniljepulver eller korn fra 1 vaniljestang
25 g rørsukker
2 dl piskefløde
4 dl sødmælk

Sådan laver du crème caramel:

Tænd ovnen på 150 grader. Anbring de 160 g sukker med 4 spsk vand i en gryde eller en kasserolle. Opløs sukkeret langsomt over svag varme, mens du rører forsigtigt med en træske.

Når sukkeret er helt opløst, skal det stå og karamellisere til en dyb ravfarve
– det er vigtigt ikke at røre mere i sukkeret, for du risikerer, at det krystalliserer. Vip i stedet forsigtigt gryden frem og tilbage, så varmen fordeles ens.

Fordel karamellen i de 6 forme, så bunden dækkes. Lad karamellen stivne helt på køkkenbordet – køleskabet gør den fugtig og fedtet. Når karamellen er hård, smøres formenes sider med blødt smør.

Til cremen piskes sukkeret kort med vanilje og de hele æg, blandingen skal ikke piskes luftig, blot blandes sammen. Varm mælk og piskefløde op i en gryde til lige under kogepunktet, og hæld det i en tynd stråle under omrøring i æggeblandingen.

Fordel cremen i de seks forme, og sæt dem i en bradepande. Hæld kogende vand, så de dækker halvdelen af formene, og sæt forsigtigt bradepanden i ovnen på midterste rille.

Bag desserterne i 20-25 minutter, til siderne er faste, men cremen stadig er en anelse blævrende i midten. Lad dem køle af på en rist, før de sættes i køleskabet, hvor de skal blive mindst 4 timer eller natten over, mens karamellen absorberes af cremen.

Ved servering løsnes de forsigtigt med en kniv i siderne og vendes ud på serveringstallerkenen.

PRØV OGSÅ: Æbletærte med mandler og kanel