Flødekartofler med jordskokker
SPONSORERET indhold

Flødekartofler med jordskokker

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn opskrift på lækre flødekartofler med jordskokker & feta. Jordskokker kan tilberedes sammen med kartofler på samme måde som flødekartofler og med lige så mange variationsmuligheder.

Af: Karen Hare Foto: Mikkel Adsbøl
13. okt. 2016 | Opskrift | Hendes Verden
Flødekartofler med jordskokker til 4 personer | Total: en time

Ingredienser

ca. 500 g kartofler
ca. 500 g jordskokker
salt og peber
ca. 4 dl fløde (el. 2 dl mælk og 2 dl piskefløde)
ca. 75 g fårefeta (el. cheddar/emmentaler)
smør til fadet
smeltet smør til pensling
salt

Sådan laver du flødekartofler med jordskokker

1. Skræl kartofler og jordskokker, og skær dem i tynde skiver. Læg skiverne lagvis med lidt salt og peber imellem. Hæld så meget fløde over dem, at væsken lige når undersiden af det øverste lag af skiverne. Mængden afhænger af fadets facon. Drys med smuldret eller revet ost.


2. Bag fadet ca. 50 min. ved 210 gr. Pres jævnligt fadets indhold lidt sammen. Mærk
med en kniv, om alt er mørt, inden du tager fadet ud af ovnen.