tærte, dessert
SPONSORERET indhold

Frossen valnødde-daddel-tærte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Raw food, der smager godt!

Af: Redaktionen
02. jan. 2014 | Opskrift | Fit living
12-16 stykker

Ingredienser

5 dl valnødder
7-8 dl udstenede dadler
fintrevet skræl og friskpresset saft af 1 økologisk citron eller ½ økologisk appelsin
et meget lille drys vaniljepulver
et meget lille drys friskkværnet sort peber
et lidt større drys kanel
et tilsvarende drys stødte nelliker
et tilsvarende drys stødt kardemomme
kokosolie til at smøre tærteformen

Sådan gør du:

Så nemt er det: Kør alle ingredienserne på en foodprocessor, indtil du får en masse, der minder om groft figenpålæg.

Pres valnødde-daddelmassen ud i en tærteform smurt med lidt kokosolie, og frys tærten i mindst 4-5 timer, til den er helt fast. Den kan ikke blive rigtig frosset,og den er så fed, at den ikke kan danne iskrystaller.

Tag tærteformen ud af fryseren, lige inden tærten skal serveres, og skær den i passende stykker, der toppes med diverse godter.

Køkkentip: Prøv at komme en smule finthakket frisk rosmarin i tærten, så bliver smagen ekstra pikant.

Sundhedsfif: Tærten er fed, men den indeholder det gode fedt. Valnødderne indeholder både omega 3-fedtsyren alfalinolensyre, fytosteroler, naturligt E-vitamin, L-arginin og gallat. Alt sammen godter for dine blodårer.


Mængde: Nok til 12-16 meget mættende stykker tærte.
Tilberedningstid: 8-10 minutter til at lave dejen, samt mindst 4-5 timer til indfrysning af tærten. Holdbarhed: Tærten kan holde sig i flere uger i fryseren.
Anvendelse: Som dessert. 


Opskriften er fra Oscar Umahros kogebog 'Slip slikket', der indeholder gode råd og masser af opskrifter på søde sunde sager.